Energirik is

Energirik is

– når kroppen krever mer enn appetitten klarer.

Mat er en forutsetning for at kroppen skal fungere og at du føler velbefinnende, men det kan være perioder i livet hvor matlysten forsvinner av ulike årsaker. Dersom dette dreier seg om noen få dager har det ikke noen betydning, men er det over lengre tid vil kroppen få underskudd på næringsstoffer.

Kroppen vår har en unik evne til å tilpasse seg, men mangler den mat og dermed næring, så innstiller den seg på «hungersnød». Resultatet kan være tretthet og uopplagthet, dårlig konsentrasjonsevne og vekttap.

ENERGIRIK IS er utviklet spesielt til personer som, av ulike årsaker, ikke får dekket sitt næringsbehov via kosten.

Det er 4 typer energirike isprodukter:

  • Fløteis, velg mellom vanilje eller jordbær.
  • Sorbet, med bringebær som egner seg spesielt godt ved svelgevansker.
  • Trifli, med svisker – godt ved treg mage.
4 typer energirike isprodukter
4 typer energirike isprodukter

PROTEINER

Protein er et livsnødvendig og energigivende næringsstoff til oppbygging og opprettholdelse av kroppens celler, vev og muskler. Proteiner er bygget opp av aminosyrer, som tas opp gjennom tarmen. Der finnes 20 aminosyrer, hvorav 8 er essensielle – det vil si at kroppen ikke kan produsere disse selv og dermed må de tilføres via kosten. Kroppens behov for proteiner er avhengig av helsetilstand og vekt.

KARBOHYDRATER OG FETT

På samme måte som proteinene, har karbohydratene en stor betydning for vår ernæringsmessige status. Sammen med proteiner og fett tilfører de kroppen den energi som skal til for å opprettholde kroppstemperatur, kunne utføre fysisk aktivitet og bygge opp nye celler.

FORBEDRING AV ERNÆRINGSTILSTANDEN.

For å forbedre ernæringstilstanden og velværet er det viktig at kostholdet er variert og har et høyt innhold av proteiner og energi.

Spis når behovet melder seg og med hyppige små måltider – gjerne 5-6 til dagen, spesielt når matlysten er liten og næringsinntaket er redusert.

ENERGIRIK IS vil kunne bidra til å bedre både matlyst og ernæringstilstanden. (Vil i enkelte tilfeller kunne nyttes i stedet for ulike energidrikker, som ofte ikke bidrar med god smak eller er appetittvekkende.)

Spis når behovet melder seg og med hyppige små måltider
Spis når behovet melder seg og med hyppige små måltider

INNHOLD

Emballert i små overkommelige 120ml beger med 70 gram. Isen er myk og glatt, uten små «stener» som kan sette seg i tenner eller hals.

Kontaktinfo: Tel. 905 05 325
beitelaget@lyse.net

Utviklet og produsert av Aabybro Mejeri i Danmark som siden 2001 har arbeidet med utvikling og fremstilling av energitette produkter og er blitt hedret av Det Danske Gastronomiske Akademi.